VIRTUALISATIE


Flexibiliteit; schaalbaarheid; consolidatie; een paar steekwoorden die naar voren komen bij virtualisatie van de server omgeving en kunnen zorgen voor enorme besparingen.

WAT IS VIRTUALISATIE?

Of het nu gaat om consolidatie van bestaande fysieke servers, of de toegevoegde waarde van schaalbaarheid en flexibiliteit als het aankomt op het toevoegen van extra rekenkracht, virtualisatie biedt uitkomst.
De virtualisatie software VMWare, Microsoft of Citrix maakt het mogelijk om op één fysieke server meerdere virtuele machines gelijktijdig te draaien.
Een ander voorbeeld is dat alle desktops gevirtualiseerd kunnen worden zodat gebruikers overal vandaan hetzelfde bureablad en de eigen applicaties kunnen gebruiken, ongeacht de locatie.

Een gemiddelde server met een specifieke taak is het grootste gedeelte van de tijd inactief terwijl ze wel energie verbruikt en hitte produceert. Met virtualisatie wordt door de hypervisor de ongebruikte rekenkracht opnieuw verdeeld aan andere servers.
Zelfs als u maar één server heeft draaien in het kantoornetwerk kan virtualisatie uitkomst bieden ten aanzien van beheer en de onafhankelijkheid van de hardware laag.

WAAROM VIRTUALISATIE?

  • Door inzet van virtualisatie kan hardware beter benut worden en zijn minder fysieke servers nodig
  • Energiekosten kunnen worden gereduceerd door vermindering van aantal fysieke servers
  • Extra resources zoals schijfruimte of geheugen kunnen eenvoudig worden vergroot
  • Scheiding van besturingssystemen en hardware biedt eenvoudige migratie mogelijkheden
  • Uitgebreide mogelijkheden ten aanzien van fail-over, calamiteitenherstel en uitwijk

 

Visualisatie biedt een breed spectrum aan mogelijkheden daarom gaan wij graag om de tafel zitten met u om zo te inventariseren wat voor u en organisatie het beste blijkt.