MIGRATIE WINDOWS XP


Microsoft heeft de ondersteuning op Windows XP beeindigd per 8 april 2014. Maar wat zijn de risico's en hoe nu verder? Systrax adviseert en zorgt voor een soepele overstap met risico minimalisering.

WINDOWS XP BLIJFT DRAAIEN

Vanuit allerlei hoeken zijn bedrijven geinformeerd dat Windows XP niet meer ondersteund worden. Soms vanuit een financiële instelling. In andere gevallen vanuit een software leverancier die aangeeft dat de software niet meer ondersteunt wordt op het Windows XP besturingssysteem.
Dat het besturingssysteem niet meer ondersteund wordt, houdt niet in dat het direct stopt met werken. Wel komt de veiligheid ernstig in gevaar. Maar waarom?

ERNSTIGE CONSEQUENTIES VOOR BEVEILIGING

Het feit dat de ondersteuning gestopt is, houdt in dat er geen beveiligingsupdates meer uitgebracht zullen worden. De updates van Windows en andere Microsoft producten vinden doorgaans in een maandelijke cyclus plaats. 
Dit betekent dat Windows XP geen maandelijke updates meer ontvangt en loopt daarmee gevaar.
Internet criminelen zullen namelijk nog wel steeds op zoek gaan naar beveiligingslekken in het besturingssysteem en daarvoor malware zoals virussen en phishing berichten blijven maken die misbruik maken van zo'n lek.
Voor hen is het een ideaal doelwit geworden omdat ze weten dat het lek toch niet meer gerepareerd zal worden door Microsoft.

Naar verwachting zal er een enorme toename van malware zijn die zich specifiek richt op Windows XP in de maanden na het stopzetten van de ondersteuning. Naarmate de tijd vordert wordt het risico dus alsmaar groter voor u en uw bedrijf.

OVERSTAPPEN NAAR WINDOWS 7 OF 8.1

Er zijn diverse mogelijkheden om overstappen op Windows 8.1 of Windows 7. Zo kan bijvoorbeeld een pc voorzien worden van de nieuwste Windows versie door herinstallatie van het besturingssysteem.
Wanneer de pc technisch te kort komt dan is het wellicht noodzakelijk deze te vervangen voordat er gebruik gemaakt kan worden van het nieuwe besturingssysteem. 

HOE WERKEN WIJ?

Systrax geeft een advies op maat. We nemen niet alleen de betreffende computers mee in de overweging voor het advies, maar kijken ook naar aandachtspunten zoals applicaties en randapparatuur.
Niet alle software werkt goed op een nieuwere Windows versie en soms is randapparatuur ook onderheven aan technische tekortkomingen dat vervanging ter sprake komt.
Ook dat nemen we mee in onze overweging en advies. Twijfelt u nu nog over een migratie dan biedt Office 365 misschien wel de oplossing voor uw problemen.