MIGRATIE SMALL BUSINESS SERVER


Werkt u nog met Exchange op Small Business Server 2003? De ondersteuning is door Microsoft gestopt. Wat nu?

MICROSOFT ONDERSTEUNING VERVALLEN

In April 2014 is de ondersteuning op Windows XP, Office 2003 en Exchange 2003 door Microsoft beeindigd. Het product Small Business Server dat in Nederland in het MKB veelvuldig is ingezet is eind 2013 uit het assortiment gehaald.
Windows Small Business Server 2011 is de laatst beschikbare versie.

HOE WERKEN WIJ?

Systrax migreert al jaren verschillende server systemen en heeft hier ruime ervaring mee. Net als met elke migratie is voorbereiding en planning erg belangrijk. Door een gedegen voorbereiding is het overzicht te bewaren en kan een migratie met minimale impact worden uitgevoerd.

Wanneer we het hebben over Small Business Server hebben we het vrijwel altijd ook over Exchange. Microsoft Exchange is het mail platform waar menig organisatie op draait.
Nu de ondersteuning op Microsoft Exchange 2003 is gestopt moet er gedacht worden aan een nieuwe oplossing. Veel vragen zullen er komen waaronder:

  • Wat te doen met de huidige server en hardware? is deze wel aan vervanging toe?
  • Moeten we wel verder met een eigen server of misschien toch iets met de cloud?
  • Lokaal Exchange of Office 365?

 

Bekijk de mogelijkheden samen met ons. Stel uw vragen en wij zullen u op maat adviseren welke oplossing het beste bij u past voor nu en de lange termijn. We gaan graag het gesprek aan om u verder in te lichten over de ontbrekende ondersteuning.