SYSTEEMBEHEER


Alle organisaties hebben een soepel werkend computersysteem nodig. Door installatie, configuratie en onderhoud biedt Systrax een betrouwbare werkomgeving.

WAT IS SYSTEEMBEHEER?

Stabiliteit en veiligheid staan voorop bij gebruik van ICT apparatuur. Simpel gezegd, je wilt geen virussen op je computer en de server moet niet zomaar uitvallen.
Daarnaast zijn er van tijd tot tijd zaken die anders ingeregeld moeten worden vanwege veranderingen in de werkomgeving of de markt.

Periodiek onderhoud oftewel systeembeheer zorgt niet alleen voor een preventieve aanpak en een gecontroleerde omgeving. Periodiek onderhoud zorgt ook voor tevreden medewerkers.
Tijdens het systeembeheer, als dat op locatie wordt uitgevoerd, komen ook vragen naar voren van medewerkers. "Nu je er toch bent, ik heb al een tijdje...."

Onder systeembeheer vallen allerhande werkzaamheden. Denk aan:

  • Installatie van beveiligingsupdates voor besturingssystemen, applicaties en netwerkapparatuur
  • Controle van logboeken op apparatuur om fouten op te sporen; worden er fouten gevonden, dan wordt er actie ondernomen om deze te herstellen
  • Controle van backup faciliteiten en het testen van deze backups; kan er daadwerkelijk een bestand teruggezet worden
  • Controle van werkplekken op ongeoorloofd gebruik; staat er ongewenste software op zakelijk bestempelde computers dan wordt dat opgeschoond
  • Controle van hardware status en sensoren; is er nog voldoende vrije schijfruimte, wordt de server niet te warm, zijn er inbraakpogingen op het netwerk, worden signaleringen correct verzonden

WAAROM SYSTEEMBEHEER?

Met systeembeheer onderhouden we niet alleen servers en werkplekken door het installeren van beveiligingsupdates en het uitvoeren van controlewerkzaamheden, maar horen en zien ook wat er op de werkvloer speelt.
Kleine probleempjes lossen we direct op. Interessante vragen nemen we mee in onze gesprekken met directie of managementteam ter beoordeling.

Systeembeheer hoeft lang niet altijd op locatie uitgevoerd te worden. Het is soms juist prettiger om het onderhoud buiten reguliere werkuren uit te laten voeren zodat er geen hinder is voor de medewerkers.
Systrax is zeer flexibel als het aankomt op systeembeheer werkzaamheden en de tijdstippen waarop we dit uitvoeren.

HOE WERKEN WIJ?

We adviseren onze klanten om bij een gepland bezoek voor systeembeheer ook een puntenlijstje te maken van andere vragen of werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden.
Dan kunnen we die zaken ook direct oppakken en afhandelen. We zijn er ten slotte toch.

Doorgaans is er een mix van systeembeheer op locatie en systeembeheer op afstand. Bijvoorbeeld de ene maand op locatie, de andere maand op afstand.
Frequentie en locatie van onderhoud stemmen we met je af om een goede balans te vinden tussen wat nodig is en wat niet.
Zijn er geen vragen of bijkomende werkzaamheden, dan doen we de werkzaamheden gewoon op afstand ook al was er een bezoek op locatie gepland.