MOBIELE WERKPLEK


Overal vandaan werken en toch alle gegevens bij de hand? Het kan! Of het nu gaat om een oplossing voor thuiswerken of volledige mobiliteit voor onderweg.

WAAROM EEN MOBIELE WERKPLEK?

Snelle internet verbindingen, eenvoudige mobiele apparatuur in de vorm van laptops, tablets en smartphones, online diensten voor email, bestanden en applicaties. Allemaal ingrediënten waarbij de mobiele werkplek gerealiseerd kan worden.

Het feit dat je niet meer gebonden bent aan één fysieke locatie om te werken is een verademing voor veel organisaties.
In de huidige tijd zijn er geen standaard werktijden meer. Zeker niet als er internationaal zaken gedaan wordt. Het gaat 24/7 door. Niet altijd fijn, maar wel de realiteit.
Even 's avonds vanuit huis nog snel een email beantwoorden of een offerte uitwerken. Of onderweg even belangrijke stukken ontvangen, bewerken en terugsturen naar een collega.
Het hoort er allemaal bij. Als het dan toch moet, dan wel zo efficient en flexibel mogelijk.

WAT IS EEN MOBIELE WERKPLEK?

De mobiele werkplek is een zeer ruim begrip. Er is dan ook geen kant-en-klare oplossing die voor alle situaties of organisaties geschikt is.
Toegang tot email, agenda en contacten is eenvoudig te realiseren en beschikbaar te maken op tablets en smartphones. Vaak al met bestaande middelen die je als organisatie al in huis hebt.

Moeten ook programma's beschikbaar gemaakt worden dan is het inzetten van een online desktop of remote desktop server wellicht interessanter.
Daarmee kunnen vrijwel alle bedrijfsapplicaties beveiligd en voorzien van versleuteling toegankelijk gemaakt worden via het internet.
De online desktop is via een beveiligde verbinding toegankelijk en de medewerker heeft toegang tot programma's en bestanden alsof hij/zij op kantoor aan het werk is. Zelfs via een touchscreen apparaat zoals een tablet of smartphone.

Ook zijn er diverse online diensten via verschillende partijen verkrijgbaar. Deze moeten ook weer onderling gekoppeld worden en kunnen worden gebruikt in combinatie met legacy applicaties.
Systrax levert als partner van de gerenommeerde partijen de cloud diensten, neemt de technische aspecten voor zijn rekening en zorgt voor een werkbare oplossing. Het is leuk om allerlei onderdelen te hebben, maar het totaalplaatje zorgt voor de optimale werking van de mobiele werkplek.

HOE WERKEN WIJ?

Systrax adviseert, levert en configureert aan de hand van de wensen en vereisten een mobiele werkplek op maat. Welke oplossing bij u past hangt af van allerlei factoren. We gaan daarom graag met u het gesprek aan om de wensen en eisen te inventariseren.

 • Volledig overstappen naar cloud diensten of liever een gedeelte of alles in eigen beheer op de bedrijfslocatie?
 • Gaan medewerkers zakelijke apparatuur gebruiken of juist met privé apparaten contact maken met het zakelijke netwerk?
 • En hoe zit het dan met de beveiliging van deze apparaten en de verbinding met het kantoor netwerk of de online diensten?
 • En wat als de dienst niet beschikbaar is vanwege storing? Wat zijn de alternatieven en hoe hebben we invloed op snel herstel?

 

Dit zijn slechts een paar vragen die ons vaak gesteld worden. We kiezen de diensten en oplossingen die passen bij de organisatie en maken een duidelijke offerte inclusief implementatie. We strooien niet alleen marketing kreten als "vanaf 5,95 per maand" maar geven een duidelijk overzicht van de oplossing en benoemen ook de knel- en aandachtspunten in tegenstelling tot veel andere bedrijven.
Het houdt voor ons namelijk niet op bij het leveren van een cloud dienst of on-premise oplossing. We kijken ook naar beperkende factoren zoals beschikbare internet snelheid en andere relevante aspecten.

VOOR WIE?

De mobiele werkplek is een uitkomst voor menig bedrijf. Mogelijke situaties die een mobiele werkplek vereisen:

 • Account Managers, vertegenwoordigers of verkopers van de organisatie die continue onderweg zijn naar klanten
  Onderweg of bij de klant direct toegang tot relevante bedrijfsgegevens
 • Organisaties met agentschappen of die op een andere wijze decentraal werken
  Medewerkers kunnen vanaf elke kantoor locatie bij hun eigen gegevens en werken met alle benodigde programmatuur
 • Buitendienst of Storingsdienst medewerkers
  buiten reguliere kantooruren toch toegang tot de programma's om het werk te kunnen doen
 • Ondernemers die zelf vaak onderweg zijn en die buiten kantooruren nog aan de slag gaan dus ook 's avonds en in het weekend. Dat doen de meesten liever thuis dan op kantoor blijkt uit ervaring.

 

Een mobiele werkplek is een erg breed begrip waardoor er veel aspecten zijn die ermee gemoeid zijn. Wil je graag kijken naar de mogelijkheden die een mobiele werkplek biedt voor jouw organisatie of jezelf. Neem dan gerust met ons contact op of vraag een gratis consult aan.