Windows 2003 ondersteuning stopt

maandag, 15 december, 2014 - 20:15

Het Microsoft Windows 2003 besturingssysteem is een zeer schaalbaar, robuust en snel besturingssysteem. Vandaag de dag zijn er nog steeds organisaties die na 12 jaar (een deel van) hun automatiseringssysteem hebben draaien op dit besturingssysteem.
Op 14 juli 2015 zal Microsoft de ondersteuning stoppen voor alle versies van Windows Server 2003 en Windows Server 2003 R2.

Dat betekent dat er vanaf dat moment geen beveiligingsupdates, openbaring van kwetsbaarheden en andere patches meer komen vanuit Microsoft en de systemen daarmee niet meer veilig zijn. In geval van storingen kan ook geen aanspraak meer gedaan worden op ondersteuning vanuit Microsoft.
Als gevolg daarvan zullen zeer veel hardware en software leveranciers hun producten niet langer ondersteunen op Windows 2003 omdat zij op hun beurt geen ondersteuning meer kunnen krijgen van Microsoft.

Internet Criminelen weten dit ook en zijn nu al voorbereidingen aan het treffen om misbruik te gaan maken van nog niet ontdekte kwetsbaarheden in het besturingssysteem.
Zij weten ten slotte ook dat Microsoft geen ondersteuning of reparaties meer zal bieden, dus krijgen ze na juli 2015 vrij spel.

Het is dus belangrijk om tijdig actie te ondernemen en nu over te stappen naar een nieuwe automatiseringsoplossing als er binnen uw organisatie nog met Windows 2003 gewerkt wordt.
Daarbij moet gelet worden op de mogelijkheden en beperkingen van de huidige apparatuur en applicaties die gebruikt worden. 

Systrax adviseert en begeleid migraties van Windows 2003 servers naar nieuwe platformen. Afhankelijk van de business case is dat simpelweg een migratie naar een nieuwe server met Windows 2012 R2 of een migratie naar online diensten. Er zijn vele mogelijkheden en de juiste oplossing zal in samenspraak met de klant worden afgestemd.

Ook migraties van Windows Small Business Server 2003 zijn voor ons gesneden koek.

Nu is hét moment om actie te ondernemen en een plan van aanpak uit te werken zodat nog tijdig naar een veilige, ondersteunde oplossing gewerkt kan worden.
Laat Systrax u deze zorgen uit handen neem. Neem contact met ons op of vraag een gratis consult aan via het formulier.