De kracht zit in brandende lichtjes…

donderdag, 17 december, 2015 - 10:15

Een bijdrage aan een mooi onderzoek.

Ieder jaar proberen wij het jaar af te sluiten met een direct doel. Het doel is niet commercieel of gerelateerd aan onze werkzaamheden maar een doel om iets terug te geven aan de maatschappij. Dit jaar hebben we gekozen voor de kerstactie van het Sophia kinderziekenhuis te Rotterdam; Lichtjes voor Sophia.

Ieder jaar kiest het Sophia Kinderziekenhuis een doel of onderwerp, in dit geval onderzoek, waar een financiële bijdrage voor wordt ingezameld ten behoeve van een medische vordering binnen dat kennisgebied. Dit jaar is er aandacht voor de hersenactiviteit bij pasgeborene met een aangeboren afwijking(en).

Waarom is dit onderzoek zo belangrijk? Veel is er onduidelijk over de hersenactiviteit bij pasgeboren die met een aangeboren afwijking het leven starten. Onderzoek wijst uit dat veel van deze kinderen op lange termijn een achterstand hebben in hun ontwikkeling. Waar komt deze achterstand uit voort? Wat gebeurd er met het brein dat invloed heeft op de ontwikkeling? Hoe kunnen we deze achterstand beperken of zelfs uitsluiten?

Veel technieken worden continu verbetert waardoor de zorg steeds beter wordt. Het onderzoek naar de hersenactiviteit onder deze patiëntengroep heeft als doel om meer inzicht te krijgen in de ontwikkeling van de hersenen bij ernstige zieke baby’s. Met deze kennis kunnen er nieuwe technologieën ontwikkelt worden en is de achterstand voor heel veel kindjes te verkleinen.

Deze kinderen hebben een moeilijke start maar dankzij deze nieuwe technologieën en betere zorg komen zij er steeds sneller bovenop. Door meer onderzoek naar de hersenactiviteit hopen zij (Sophia Kinderziekenhuis) dat het alleen bij een moeilijk start blijft.

Daarom laten wij 150 symbolische lichtjes branden bij Sophia in de hoop dat wij kunnen bijdragen aan een betere toekomst voor deze kindjes.

Wij bij Systrax blijven ons continu inzetten voor anderen, de bovengenoemde bijdrage komt ook voort uit het vertrouwen dat wij krijgen van onze relaties. Onze dank is hiervoor groot. We kijken terug op een mooi 2015 en blikken vooruit op een evenzo mooi 2016!

--- Jasper Peerbolte & Joey den Broeder